4 Ağustos 2012 Cumartesi

"Olimpiyatlar yan gelip yatma yeri değildir!"


Türk Milleti olarak fazla hayalciyiz.Fazlasıyla da koyunuz.
Sporun S harfinden bir şey anlamayan kahvehanelerin, genelevlerin dolup taştığı yol bakım çalışmalarından geçirdiğimiz cinnetin her gün arttığı, isyanbul'da yaşama savaşlarının hüküm sürdüğü, kürtajı, sibel üresini, bülent arınçı, her gün istikrarını koruyan şehit haberleri,

Allahın magandası rolüyle osurmasına gülecek kadar espri anlayışımızın düştüğü recep ivediği starlaştırmamızın hazin hikayesi, çöken yollar bozulan yada 300 kişiyi üst üste bir seferde götüren milyon dolarlık metrobüs rezaletleri ve tokisi..

ve gemicikleri, cemaati,ergenekonu,bütün orduyu içeri atmalarını gururunu taşımaları,düşen uçaklar,sağduyulu suriye politikaları!,porno kasetlerle asimile edilen muhalefet partileri, thysi
össsi lyssi, gençlerin alkol sorununa takacakları kadar yer almayan aponun imralıdan çıkarılıp orduevinde ve açıktaki teknelerde misafir edilmesi!

feysbukda edebiyat sayfalarını bok götürmesi,ortalığı karıştırmak isteyen trollerin cirit attığı tivit savaşları.. vs vs vs....

liste uzadıkça insanın canı sıkıyor...

İşte,yan gelip yatma yeri vatan toprağımızın oldukça bereketli olduğunu bir kez daha olimpiyatlar gösteriyor bu günlerde...

Namus meselesi yaptığımız doğduğumuzdan beri kulağımıza ismimizin üflenmesiyle eş zamanlı süren Olimpiyatları Türkiye'de İstanbul'da gerçekleştirme hayaliyle kandırılmaya da bıkmadık..

Allah'ın dağına yapılan 150 milyon dolarlık Olimpiyat Stadı komedisini futbol taraftarları çok iyi bilirler.

Yol yok,metro yok,rüzgardan uçuyorsun soğuktan bir yerlerin donuyor.Güneydoğu'daki köylere benzeyen inek otlatılan lağımlı deresinin aktığı evlerin bulunduğu yerlerden dağ tepe toprak aşarak stada varmaya çabalıyorsun.Rezillik diz boyu.Sabaha karşı eve varmaya çalışmak işkence!

Olimpiyatlar başlayınca futbol fanatizminden bir nebze olsun sıyrılmayı umarak ekran başına oturmamızla kalkmamız bir oldu.

Oysa şike yapanın yanına kar kaldığı saha içinde bir şey olmadığını olimpiyat sahası içinde de gördük.Evet sevgili izleyiciler ay yıldızlı armayı taşıyanlar saha içinde yoktu ya da vardı biz göremedik!

İzlemeyenler için not,haber sitelerinin son 10 günde paylaştıkları az çok şöyleydi...

-Milli atıcılar İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç, Londra Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca elemelerini geçemedi.

-Avr. Şamp.Gülcan Mıngır da elendi.Regl olduğunu ima eden açıklamalarıyla şaşırtmadı Süreyya Ayhan'ın dejavusunu yaşadığımızı hatırladık!


-3000 metrede Binnaz Uslu ve Özlem Kaya elendi

-Erkekler gülle atmada Hüseyin Atıcı, atışlarıyla 20. sırada yer alarak elendi.

-Survivor ve Yok Böyle Dans yarışmalarının yıldızı Derya Büyükuncu 6. kez katıldığı olimpiyatlarda 200 metre sırtüstü yarışında 35 sporcu arasında 33. sırada yer alarak elendi.


-Bayanlar 400 metre ilk tur seçmelerinde elenen Milli atletimiz Pınar Saka elendi ve federasyon başkanımız beni tehdit etti dedi.

-Londra Olimpiyatları'nda erkekler çekiç atmada mücadele eden Eşref Apak, yine kendinden beklenen performansını gösterdi ve genel klasmanda 17 . oldu ve elendi .

-2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, atletizm kadınlar 100 metrede mücadele eden Nimet Karakuş, elemeleri geçemedi .

-Londra Olimpiyatları'nda 85 kiloda podyuma çıkan milli halterci Nezir Sağır, B Grubu müsabakalarında 9'unculukta kaldı ve elendi.

-Milli judocu Gülşah Kocatürk, Londra Olimpiyatları'nda bayanlar 78 kilo son 32 müsabakasında Ukraynalı rakibi Iryna Kindzerska'ya yenilerek oyunlara veda etti .

-Londra Olimpiyatları'nda yelken dalında, Türkiye'yi finn sınıfında temsil eden Alican Kaynar, dokuzuncu ve onuncu yarışlardan sonra genel klasmanda 18 . sırada yer alarak, yarışmadan elendi .

-Londra Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler 1500 metre serbest seçmelerinde mücadele eden milli yüzücü Ediz Yıldırımer, genel klasmanda 26 . olarak elendi

-2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, yüzmede 50 metre serbest seçmelerinde serisinde 7 . olan Burcu Dolunay elendi .

-Milli boksör Fatih Keleş, Litvanyalı Evaldas Petrauskas'a 16-12 yenilerek Londra Olimpiyat Oyunları'ndan elendi.

-2012 Londra Olimpiyatları'nda okçuluk kadınlar bireysel klasik yay disiplininde Türkiye'yi temsil eden Begül Löklüoğlu, Tayvan'dan Le Chien-Ying'e yenilerek olimpiyatlara veda etti.

-2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli atıcı Nihan Kantarcı, kadınlar trap seçmelerinde 13. olarak elendi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Londra Olimpiyatları'nda birinci turda elenen Melek Hu ve üçüncü turda oyunlara veda eden Bora Vang'a sahip çıkarak, ''Türk'ün gururu oldular'' dedi. (İki sporcu da uzakdoğu'da devşirmeler)

Milli gururlarımız için çok şey söylemek istemiyorum.Elbet katılmak başarıdır.Ama yerinde saymak değil.

Olimpiyat köyü'nü tatil köyüne benzeten sporcularınız sizin eseriniz sevgili spor bakanlığı...

Öyle baklavalar yedirerek eski spiker olduğunuz için diksiyonlu konuşmalarınızla her röportajda başbakanın arkasında o konuştuğunda kafanızı emme basma tulumba gibi sallamakla da olmuyor.

Başbakan imza atan tek başbakanmış bu arada övünç kaynağımız onun lobi yapması ve kefil olması.

Gariban bir vatandaşımıza demiştiniz ya bende zatınıza şu cevabı vermek istiyorum...


Biliyorsunuz değil mi?
"Olimpiyatlar yan gelip yatma yeri değildir!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder