31 Mayıs 2013 Cuma

"Mağrur olma padişahım, Senden büyük Allah var!"

Alışveriş merkezi yapmak için Türkiye'nin en önemli meydanını halka kapattınız. Asırlık çınarları doğramaya çalıştınız. Buna itiraz edenleri biber gazıyla hizaya sokmaya çalıştınız. Zalimce, zorbaca halkın polisini, halka karşı kullandınız. 

Kaç çocuk yapacağımıza, hangi dizileri izleyeceğimize, hangi saatlerde ne içeceğimize, bizim adımıza karar verdiniz. Herşeyi yağmaladınız.Herşeyi sattınız. Devlet olanaklarını yandaşlarınıza yedirdiniz. Gemiciklerinizle kendinizi zengin ettiniz. Ormanları yok ettiniz. Doğayı katlettiniz. Toki'yi ihya ettiniz. Kıyılar, akarsular, dere yataklarını mahvettiniz.

10 yıldır iktidardasınız diye kendinizi padişah zannettiniz. Alkolu yasakladınız. Ayran iç buyruğuyla halkı uyutup doğru ya, zamanında size yapılanlar nedeniyle ülkeyi tarumar etmeye ant içmiştiniz. Gezi Parkı'nda doğa için, ağaçlar için, yaşam alanları için demokratik hakkını kullanarak orada birlik olanları linçten beter ettiniz.

Tabi, mesajınız belli..
Sen evinde otur, bizde istediğimiz gibi ülkeyi talan edelim, sömürelim, yıklaım, betonlaştıralım, satalım. İçeceksen ayran iç sürekli uyu bizde memleketi soyup soğana çevirelim.

Yeter!

Tüm alemlerin peygamberi Hz. Muhammed'in hadisinin ""Kıyametin koptuğunu görsen de elindeki fidanı dik." anlamını bile idrak edememiş sözde muhafazakar bir hükümetsiniz. Atatürk'e dil uzattınız, milli bayramlarımıza karıştınız. Maskeniz Deniz Feneri'nde, Reyhanlı'da, "ananı al git ile" ve bir çok kez defalarca düştü.

Koskoca padişahlara da zamanında denmişti. "Mağrur olma padişahım, Senden büyük Allah var!

Velhasıl bunca yasağa zorbalığa son olarak şimdi de gezi parkını eklediniz. Ama bu defa sizde şaşkınsınız. Böyle bir toplumsal birliktelikle yandaşlarınıza rağmen karşılaşmamıştınız. Unutmayın! Gezi Parkı halkındır, halkın yaşam alanıdır. Ve halk uyanmıştır, bunu böyle biliniz.

Ve artık kirli ellerinizi güzel ülkemizden çekip, çekip bir daha gelmemek üzre gidiniz!

#DirenGeziParkı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder