1 Eylül 2012 Cumartesi

' Milan Baroš ' diye yazılır, 'ADAM' diye okunur.”

Hayatınız aforizma edebiyatı, ağlak terk edilmişlik kokan cümleler olmuş.
Zaten edebiyat adı altına sığınan sayfaların yarısı saçmalıyor.Bi nefes alın hayata dönün insan olduğunuzu hatırlatalım.

Biz bu hafta sonu güncel olaylara, gözümüze çarpan hadiselere değineceğiz "okur yazar" bakış açısıyla.Söyleyeceklerimiz var.

Bizi bilenler duyarlılık konusunda ve tepki konusunda fason olmadığımızı ve popülerlik peşinde koşmadığımızı da bilir. Sayfa takipçi sayısı için bir yerlerimizi vermeyiz yani.

Konu: Milan Baros

Nerden başlayalım?
Milan Baros'un şehit ailelerine yaptığı 50.000 TL yardımdan mı,yoksa bunu basına sızdıran menajerini kovmasından mı?

Sizce hangisi adamlığını daha çok gösterir?

Bilmeyenler için %99'muzun adını ilk defa duyduğu Vigantice doğumlu Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan Baros, Euro 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkat çekmiş ardından Liverpool'a transfer olarak Avrupa'nın konuştuğu isimler arasına girmişti.

2005'te İkitelli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan unutulmaz Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'un Milan'ı geçerek aldığı kupada payı, teri vardı.

2005-2006 sezonunun devre Liverpool'dan yüksek bonservis bedeli ile Aston Villa takımına transfer oldu. Aston Villa'da bir yıl oynadıktan sonra devre arasında Fransa'ya transfer oldu.

2006-07 sezonunun devre arsında Lyonlu olan Baros, Olympique Lyonnais-Rennes maçında siyahi oyuncu Stephane Mbia'ya yaptığı ırkçı hareketler sonrasında Fransa'da eleştirildi. 24 maçta yer alan Baroš, Fransa'da yaşadığı olaylar yüzünden, sezonun bitmesine yaklaşık 12 hafta kala tekrar İngiltere'ye döndü.

2007-2008 sezonu devre arasında kiralık olarak Portsmouth FC takıma transfer oldu ve takımının FA Cup'u kazanmasında büyük rol oynadı.

2008-09 sezonu öncesinde dünyaca ünlü yıldız 5,5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray kulübüne transfer olmuştur.Turkcell Süper Lig'de ilk golünü Kocaelispor'a karşı atmıştır.

Derken Süper Lig gol krallığı el üstünde tutulmalar taraftarın sevgilisi mertebesi sonrası sakatlıklar formsuzluklar toparlayamamalar..

Geçen senenin şampiyonu Galatasaray'ın bu sene oluşturduğu RÜYA TAKIM içinde yeri olmadığına karar verilen ve satış listesine konulan Milan Baroš , bu gün gündeme bomba gibi bir insanlık dersiyle geldi.

Ajanslarda ve sosyal medyada şehit Ailelerine 50 Bin TL bağışlayan Milan Baros'un , olayı basına sızdıran menajerini ise kovduğu haberleri düştü.

Üst tabaka denilen cemiyet keyfi yerinde yaşamını sürdürürken , pahalı hayatlar,tatiller, sınırsız zevkler içinde boğulurken "dışımızdan biri" hükümetlerin bir türlü dindiremediği kanayan yarayı görmüş ve insani görevini yapmıştır.

Söz susar.Kelimeler dilini yutar.Yutmalıdır.

Milan Baros'u tanıyın ve ayağa kalkıp hangi takımın koyu kopkoyu fanatik taraftarı olursanız olun, bu insani hareketini alkışlayın istedik.

Milan Baros büyük bir vefa örneği göstermiştir.
Adamın dibidir.

Sizin yalakalık olsun diye sayfa sahiplerinin her yazdığı aforizma sanılan o sözlerinin altına yazdığınız türden adamın dibi değil gerçek adamın dibi...

Teşekkürler ve Helal olsun!

okur yazar

istatistiki kaynak: vikipedia

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder