15 Ocak 2013 Salı

Yazıklar Olsun!


Geçtiğimiz günlerde, haber sitelerine, gazetelere ve televizyon kanallarına bir olay yansıdı.

Olayda, Beşiktaş'ta iskeleye yanaşan vapurdan inmek isteyen bir yolcunun denize düşme anından bahsediliyordu. Buraya kadar kaderi böyleymiş diye algıladığımız hadisede bir yolcunun ayağı kayıyor ve şaşkın bakışlar arasından gözden kayboluyordu.

Ancak bugün yansıyan görüntülerde, yolcunun gözden kaybolduktan sonra tekrar göründüğü ortaya çıkıyor. Panikleyen diğer insanların görüntülerini ve kayıtsızlığını görüyoruz.

Denize düşen yolcunun ipe tutunduğunu akabinde bir kişinin dahi atlamaya cesaret edemeyip izlediği manzara sonrası üzülmemek elde değil.

Bununla yetmiyormuş gibi halatı düzeltmeye çalışan görevli vatandaşın, düşen yolcunun tutunduğu ipi oynatmasıyla, yolcu onca suyla boğuşmasının verdiği korku ve yorgunlukla gözden kayıp gidiyor. Ve bu duruma kimse müdahil olamıyor. Üstüne vapurun kaptanının anlamsız manevralarıyla , kimsenin müdahil olma şansı da kalmıyor.

Geriye, yurdumuzun kanıksanmış bilinçsizlik ve şuursuzluk manzaralarını bir kez daha görmekten dolayı bizlere sadece hayıflanmak ve "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu be" demekten başka çare kalmıyor.

Yazık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder